Новини

До чотирьох років тюрми загрожує нетверезому водію, який намагався дати хабаря поліцейським

17 вересня 2021, 14:26

Таким чином правопорушнику, крім адміністративної, доведеться нести і кримінальну відповідальність.

Як інформує відділ комунікації поліції Вінницької області, 16 вересня в селі Холодівка Тульчинського району патрульні за порушення Правил дорожнього руху зупинили водія "ВАЗу". Під час спілкування з водієм інспектори запідозрили, що він знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. За висновком медичного освідування, рівень алкоголю в крові водія становив 2,18 проміле.

Аби уникнути адміністративної відповідальності, чоловік запропонував працівникам групи реагування патрульної поліції 3 000 гривень. Тепер, крім адміністративної, водієві доведеться нести кримінальну відповідальність відповідно до ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За це передбачено до 4 років позбавлення волі.

Також на правопорушника поліцейські склали протокол за ст.130 КУпАП України (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). 

Поділитися :