Новини

До Вінниці повертається Пироговський пікнік

1 вересня 2023, 11:27

Традиційно він проходитиме з декількома локаціями на території Національного музею-садиби М. І. Пирогова. Цьогоріч захід має благодійну складову. Зібрані кошти спрямують на підтримку ЗСУ.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Пироговський пікнік, який не проводився з 2021-го року, проведуть 10 вересня. Захід присвячений Миколі Пирогову як засновнику військово-польової хірургії. 

Учасники зможуть відвідати виставку про місця в Україні, пов'язані з Миколою Пироговим, послухати лекцію «Цілюща аптека чудесного лікаря», потрапити на презентацію нового путівника музеєм, навчитися створювати власноруч різні сувеніри з майстринями АртКлубу «Твори з BYVI». Дослідниця подільської кухні Олена Павлова проведе серію гастрономічних майстер-класів з приготування відновлювальних страв для людського організму. 

"Також упродовж дня відбудеться художній пленер, ярмарок хендмейду, тренінги з домедичної допомоги. Працюватимуть благодійна фотозона "Чаювання з Пироговим" і фудкорт, діятимуть зони для пікніків і відпочинку та ігор, куди можна буде приходити з власними пледами, карематами і гамаками", - ідеться в анонсі. 

Територія буде відкрита 10 вересня з 11:00 до 18:00. Вхід вільний.

Детальну програму всіх заходів в рамках Пироговського пікніка повідомлять згодом на на сторінці Visit Vinnytsia у Фейсбук.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :