Новини

До Вінниці завітав один з кращих економістів України Михайло Кухар

16 липня 2021, 16:00

Експерт презентував макроекономічний прогноз для України та інвестиційні можливості розвитку регіону.

Як інформують на сайті міської ради, зустріч відбулась 16 липня у Просторі для ідей "CHERDAK". На зібранні були присутні представники міської ради, бізнесмени, підприємці та банкіри. 

На початку зустрічі присутніх привітав заступник міського голови Андрій Очеретний. Він наголосив, що Вінниччина є вигідним місцем для інвестування. Про це свідчать дані про капітальні інвестиції до Валового регіонального продукту. У 2019 році у Вінницькій області цей показник становив 12%. У порівнянні з іншими регіонами України Вінниччина розташовується у середині списку. Це свідчить про високий рівень соціально-економічного розвитку та водночас про вигідні умови для потенційних інвесторів та ведення бізнесу.

"Вінниця друга по рейтингу журналу "Форбс" щодо інвестиційної привабливості. Але ми не збираємось зупинятись, плануємо бути першими. У Вінниці є як місцеві, так і зовнішні інвестори. Минулого тижня виконком міської ради прийняв рішення щодо водневого проєкту – у нас буде майданчик для виробництва промислового водню. Вінниця сьогодні є флагманом з розвитку альтернативної енергетики", – наголосив Андрій Очеретний. 

У своєму виступі Михайло Кухар наголосив, що у найближчі роки й до 2030 року економіка України й Вінниці зокрема стрімко зростатиме. Економіст додав, що зараз найкращий час, аби залучати фінансування для бізнесу та купувати нерухомість, адже надалі їхня вартість зростатиме. Однак він порадив починати продавати придбані активи у 2027 році до початку прогнозованої кризи у 2030 році.

"Ваше місто одне з трьох самих зіркових, самих взірцевих міст України. Щодо всеукраїнських прогнозів, то пам'ятаєте, до 2008 року було зростання цін на землю, нерухомість, зростання зарплат в кілька разів. Все це буде відбуватися з нами протягом наступних восьми років. Це називається мовою макроекономіки supercucle – суперцикл. Ми стільки пережили всіляких негараздів за останні роки, що багатьом і зараз здається, що криза не закінчиться ніколи. Але вже і мовою математики, і мовою макроекономіки абсолютно зрозуміло, що у світі і, відповідно, в Україні все йтиме на краще", – наголосив Михайло Кухар.

Додамо, захід відбувся у співпраці Вінницької міської ради та Міжнародної торгової палати (ICC), з якою у грудні 2020 року було підписано договір про співробітництво. Також ця зустріч проходить у рамках реалізації одного з напрямків Програми розвитку підприємництва у Вінницькій міській територіальній громаді.

Поділитися :