Новини

Донька загиблого захисника з Вінниці просить присвоїти батькові звання Героя України

10 серпня 2023, 14:52

Василь Рожко боронив незалежність України ще з 2015 року в АТО. Загинув Герой від артилерійського обстрілу на Донеччині.

Петицію на Офіційному сайті Президента України зареєструвала донька полеглого захисника Світлана Василівна Рожко.

За словами жінки, її батько Василь Володимирович Рожко був ветераном військової служби ЗСУ, головним сержантом стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону 28 окремої механізованої бригади оперативного командування "Південь" Сухопутних військ Збройних Сил України.

З 3 березня 2022 року Василь став на захист Батьківщини, гідно виконуючи бойові завдання. Загинув Герой 22 грудня 2022 року внаслідок вибухової травми поблизу населеного пункту Курдюмівка Донецької області.

До початку повномасштабної війни з 1994 року по 2019 рік Василь Рожко проходив військову службу у в/ч А2656 м. Вінниця. З 2015-го по 2016-ий брав безпосередню участь в антитерористичній операції у м. Краматорськ і Часів Яр Донецької області. 

"З честю закривши 27 років вислуги, гідно вийшов на пенсію. Був прекрасним сім'янином і чудовим батьком. Завжди приходив на допомогу іншим, мав велике чуйне серце. Був дуже відданим службі, мав плани на майбутнє, хотів віддати донечок заміж і насолодитися онуками але не встиг... Тому вважаю, що такий герой як мій батько заслуговує на відзнаку (посмертно). Буду вдячна за справедливе рішення!" - наголошує пані Світлана.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Фото з особистого архіву Світлани Рожко

Поділитися :