Новини

"Допомагаю лікарям": понад 90 тисяч гривень зібрали вінницькі активісти на потреби медиків

30 березня 2021, 13:59

За ці кошти пошили медичний одяг та виготовили захисні маски для лікарів. 

Як розповіла "Місту над Бугом" медіаекспертка проєкту "Допомагаю лікарям" Галина Сегеда, кошти на потреби медиків збирали протягом 4 місяців.  Організатор збору, ГО "Подільська агенція регіонального розвитку", запрошувала долучитись до благодійної ініціативи ІТ-компанії та економічно активні підприємства Вінницької області. Залучали також окремих підприємців. Загалом вдалось зібрати 91 450 гривень. Ця сума виявилась навіть більшою, ніж очікувалось.

"Ці кошти, які ми зібрали під час фандрейзингової кампанії, ми витратили на розхідні матеріали. З них підприємство "Системні рішення" виготовляє засоби індивідуального захисту для лікарів. Це халати, бахіли, шапочки, захисні екрани - тобто те, чого зараз, в умовах пандемії, потребують наші лікарні", - зауважила Галина Сегеда.

Фото: Фейсбук/Подільська агенція регіонального розвитку

Також зібрали запити від медиків лікарень Вінниці та області щодо нагальних потреб. Так, халати отримали працівники Комунального некомерційного підприємства "Вінницький центр первинної медико-санітарної допомоги". Халати і захисні екрани передали Університетській клініці Вінницького національного медичного університету. Наразі продовжується виготовлення засобів індивідуального захисту, які найближчим часом передадуть тим лікарням, від яких отримали запити.

Додамо, проєкт "Допомагаю лікарям" впроваджується "Подільською агенцією регіонального розвитку" в рамках проєкту "Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні", що реалізується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Поділитися :