Новини

Дві територіальні громади Вінниччини вступили до Асоціації міст України

28 липня 2021, 16:02

Серед 45 нових членів АМУ – Лука-Мелешківська та Вендичанська громади.  

Наразі кількість членів АМУ збільшилася до 941 громади. Про це на засіданні Правління Асоціації міст України повідомив її голова, мер Києва Віталій Кличко. За його словами, "цей результат означає, що наша позиція звучить і звучатиме ще потужніше".

Засідання правління відбулось в рамках XVІ Українського муніципального форуму в Одесі, який щорічно організовує Асоціація міст України для обговорення нагальних питань місцевого самоврядування. Зокрема, сьогодні, 28 липня, учасники дискутують про ціни на тепло і газ, енергозберження, енергоефективність та енергомодернізацію. До обговорення долучились Василь Лозинський – перший заступник Міністра розвитку громад та територій України, Сергій Нагорняк – народний депутат України, Юлія Підкоморна – заступниця Міністра енергетики України.

Завтра – День діалогу з владою, в якому візьме участь спікер Парламенту Дмитро Разумков. Вінниччину на форумі представляє делегація з 12 голів громад-членів асоціації міст України у Вінницькій області, а також виконавчий директор Вінницького регіонального відділення Асоціації міст України Владислав Філатов. Загалом на Форумі зібралося понад 500 учасників: голови громад, депутати місцевих рад, представники центральних органів державної влади, парламентарі, представники експертного середовища, закордонні партнери Асоціації міст України. Серед гостей – Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер, Голова Офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов.

Поділитися :