Новини

Економічний потенціал Вінниці: релокація-2022

28 грудня 2022, 16:41

Підприємці, бізнес, великі виробництва буквально за тижні після початку війни відновили свою роботу розуміючи, що економіка, яка працює є запорукою тилової підтримки фронту.

Вінницька територіальна громада в умовах військового стану з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну адаптувала економіку міста під військові умови.

«Депутати Вінницької міської ради досить динамічно переформатували бюджетні спрямування, враховуючи військовий стан. «Все для ПЕРЕМОГИ!» - це гасло стало провідним в діяльності економічного боку Вінниці. Мені приємно відзначити, що абсолютно усі, і малий бізнес, і середній, і великі корпорації однозначно спрямували свою діяльність на підтримку української армії та забезпечення діяльності критичної інфраструктури Вінницької територіальної громади» - сказав в інтерв’ю проекту «Рефлекторія» заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Також вчасно прийнято бюджет Вінницької територіальної громади на 2023 рік. Його основні цифри, спрямування видатків та планування надходжень, враховуючи й військовий контекст економічної діяльності є цілком реальними, об’єднують усі аспекти життєдіяльності ВТГ.

Вінниця має Програму соціально-економічного розвитку міської територіальної громади. Головні її аспекти, виклики та перспективи стосуються завершення розпочатих у 2022 році проєкт із розбудови, модернізації та оновленню доріг, вулиць, шкіл, ДНЗ та закладів охорони здоров’я.

Вагомого значення набули і релоковані підприємства, яких у ВТГ на сьогодні майже 250. Розбудовуються індустріальні парки. Вони працюють, вони динамічні і створюють нові робочі місця.  «Вінниця достойно утримує і розвиває економіку громади в синергії спільних зусиль!» - сказав Андрій Очеретний

Поділитися :