Новини

Економія коштів та покращення послуг: у Вінниці створять обласну бібліотеку для дітей та юнацтва ім. І.Я. Франка

23 квітня 2021, 14:24

Це зроблять шляхом злиття Вінницької обласної бібліотеки для дітей ім. І. Я. Франка та Вінницької обласної бібліотеки для юнацтва.

Відповідне рішення підтримали депутати вінницької облради на черговій сесії 23 квітня. Згідно з ним, Вінницьку обласну наукову медичну бібліотеку також приєднають до Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва. Єдиний бібліотечний простір покращить послуги бібліотек і сприятиме розвитку закладів.

Заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк зазначає, що об`єднання двох наукових бібліотек – медичної з універсальною бібліотекою ім. К.А. Тімірязєва – цілком логічне та правильне, оскільки фонди "Тімірязєвки" значно потужніші за фонди медичної бібліотеки, та й технічне обладнання там – сучасне.

Таким чином приміщення медичної бібліотеки вивільниться, і туди буде переведено обласну дитячу бібліотеку. Поруч розташована бібліотека для юнацтва, і завдяки злиттю цих двох закладів буде створено єдину Вінницьку обласну бібліотеку для дітей та юнацтва ім. І.Я. Франка. За словами Ігоря Івасюка, доцільність такої  реорганізації  – очевидна. Створення єдиного бібліотечного простору дозволить поліпшити послуги закладів для читачів та об`єднати їх фонди та їх можливості.

"Раціонально використовувати кошти – дуже важливо. Протягом 10 років обласна дитяча бібліотека орендує приміщення на вул. Соборній, орендна плата складає близько 400 тисяч гривень на рік. Тепер же бібліотека отримає власне приміщення. Для відвідувачів книгозбірні зміниться лише місце розташування, яке, до речі також розташоване у центральній частині міста - на вул. Льва Толстого. Окрім того, читачі будуть обслуговуватися в значно кращих умовах", – зазначив Ігор Івасюк.

Також затверджені на сесії зміни в організації діяльності обласних бібліотек, передбачають і те, що всі фахівці закладів будуть збережені та працевлаштовані. Відомо також, що приміщення, яке орендувала дитяча бібліотека на Соборній, залишиться у сфері культури.

Фото: vinrada.gov.ua

Поділитися :