Новини

Ексочільник поліції Вінниччини допомагав Шарію робити постановочні відео з допитів українських полонених

6 липня 2023, 18:12

Від Антона Шевцова Шарій отримав відео з допитів двох полонених військових ЗСУ. Після «монтажу» файлів їх «погодили» з представником спецслужби рф.

Про це йдеться на ФБ-сторінці СБУ у Вінницькій області. 

Прокремлівський блогер Анатолій Шарій брав участь у підготовці і поширенні постановочних відеороликів, де рашисти допитують українських полонених. Зокрема, він особисто підказував фсб, як правильно знімати допит і які питання ставити військовополоненим. А вже після зйомок монтував відео, вирізаючи із нього «невигідні» для рф моменти.

«Змонтовані» сюжети рф потім використовувала для штучної дискредитації військово-політичного керівництва України, у тому числі на міжнародній арені.

Комунікувати з російськими спецслужбами блогеру допомагав спільник у тимчасово окупованому Севастополі. Ним виявився ексочільник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов, який на початку цього року вже отримав підозру у державній зраді.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Шарію про підозру за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб)", - йдеться в повідомленні.

Обидва фігуранти переховуються від правосуддя.

Поділитися :