Новини

Енергоефективність та стійкість: у ще одній вінницькій багатоповерхівці завершили капремонт аварійної мережі теплозабезпечення

25 березня 2024, 11:35

Всього цього року у Вінниці планують замінити внутрішньобудинкові мережі у 6 багатоквартирних будинках. Загалом на пріоритет «Стійкість» на 2024 р. у бюджеті громади передбачено 1 мільярд 204 мільйони гривень. А це 40% коштів, які не входять до захищених статтей.

Про це інформують на сайті міської ради. 

Раніше підрядники завершили аналогічні ремонтні роботи в будинку на вулиці Чорновола, 6 та провулку Цегельному, 14. А днями відповідні роботи виконали й в багатоповерхівці за адресою вулиця Стрілецька, 93. У процесі капремонту працівники підрядної організації замінили старі металеві зношені труби поліпропіленовими. Вони не піддаються корозії, тож це значно збільшує їхній термін експлуатації. Виробники оцінюють гарантійний термін експлуатації своїх поліпропіленових труб до 50 років.

«Цього року, зважаючи на ситуацію в країні, ми виконуємо лише невідкладні ремонтні роботи. Внутрішньобудинкова система опалення цього будинку – це один з таких об'єктів. Ми маємо підтримувати стан нашої критичної інфраструктури в належному стані, забезпечуючи її стійкість та надійність навіть в нинішніх реаліях, щоб не наражати містян на вірогідність залишитися без опалення», – зазначає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький.

У багатоповерхівці на Стрілецькій, 93 раніше було створено ОСББ. Тепер міська рада допомогла покращити стан будинкових мереж. Роботи із заміни мережі опалення профінансували з міського бюджету.

«Проведені роботи дозволять запобігти аварійним поривам, а відтак – забезпечити безперебійність надання містянам послуги. Крім того, відсутність аварійних ситуацій дозволяє заощаджувати до 15% ресурсів», – зазначає Віталій Місецький.

Ілюстрація: Вінницька міська рада

Поділитися :