Новини

Етно-містечко та літературний пікнік: у Вінниці святкуватимуть Івана Купала

6 липня 2021, 10:13

Заходи пройдуть не лише в місті, а й на приєднаних територіях.

Як повідомляють на сайті міської ради, свято Івана Купала розпочнеться 7 липня о 16:00 в парку Дружби народів на березі Вишенського озера. Там працюватимуть тематичні локації. На галявині народних ремесел кращі майстри Вінниччини презентують різні види народного мистецтва. Для маленьких вінничан працюватиме "Дитяча галявина" з цікавими розвагами, інтерактивами та фотозонами.

Книголюбів запрошують на "Літературний пікнік". Для модників заплановано показ колекції одягу у стилі бохо від вінницької дизайнерки Ольги Карпової. Також можна буде відвідати і етномістечко. Всі охочі зможуть долучитись до тематичних майстер-класів з виготовлення ляльок-мотанок, оберегів, воскових свічок, прикрас ручної роботи та виробів з бісеру. Також вінничан запрошують до тематичного квесту "Пошук купальської квітки". Запланована й святкова дискотека від Dj Kilimanjaro та вогняне шоу. 

"Для вінничан ми підготували концертно-розважальну програму. Українського колориту святу додадуть народні фольклорні колективи "Рута-М'ята", "З роси і води" та хореографічний колектив "Мальви". Крім того, виступатимуть ансамбль пісні і танцю "Поділля", гурти "Глорія", "Лесик і Карпо", – розповіла заступниця директора департаменту культури міської ради Ганна Ковальчук.

Також до святкування Івана Купала долучаться вихованці вінницьких спортивних шкіл. О 14:00 на Вишенському озері розпочнуться виступи спортсменів на каное та байдарках. Усі охочі зможуть безкоштовно покататися на сапах та човні "Дракон". О 16:00 гімнастки проведуть відкрите тренування. Свої вміння продемонструють і інші вихованці спортивних шкіл міста.

Також заходи до Івана Купала пройдуть на приєднаних територіях. У клубі села Гавришівка 7 липня о 17.00 розпочнеться театралізоване свято "Мала нічка Купалочка". Цього ж дня о 15.00 у селі Стадниця (площа біля клубу) пройде концертно-розважальна програма.

Відзначатимуть Івана Купала й у селі Великі Крушлинці. У клубі села  6 липня о 17.00 відбудеться літературний пікнік "На тихі води, на ясні зорі". 7 липня о 20.00 пройде театралізоване свято "На вербичку роса впала – в нас на вулиці Купало…"

А у селі Малі Крушлинці (площа біля Будинку культури) 7 липня о 19.00 розпочнеться концертна програма "Чари купальської ночі". У Писарівці біля ставу Тарасишин 6 липня о 17.00 відбудеться концертна програма "На Івана та й на Купала". А у Вінницьких Хуторах 6 липня о 20.00 стартує танцювально-молодіжна вечірка. 

Поділитися :