Новини

Фахівцям Вінницького міського центру соціальних служб передали планшети

14 листопада 2022, 14:36

Це допоможе оперативніше працювати з родинами, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Як повідомляють на сайті міської ради, раніше фахівці міського центру соціальних служб виїжджали до родин, які потребують допомоги, вони заповнювали документи в паперовому вигляді, а потім, повернувшись на місце роботи, переносили цю інформацію у комп’ютер.

Для того щоб оптимізувати цей процес, фахівці отримали 17 планшетів, що значно скоротило час обслуговування викликів. Ці пристрої передали у рамках проєкту “Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни” за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, на замовлення Міністерства соціальної політики України та Національної соціальної сервісної служби України.

Всього у Вінницькому міському центрі соціальних служб працює 17 фахівців із соціальної роботи. Тепер всі вони будуть забезпечені планшетами, які пришвидшать надання послуг громадянам.

“Така допомога від ЮНІСЕФ під патронатом Міністерства соціальної політики – це величезна підтримка як вінничан, внутрішньопереміщених осіб, так і наших фахівців”, – каже директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Для того щоб взяти на облік сім’ю, яка перебуває в складних життєвих обставинах, фахівцю соціальних служб потрібно скласти акт на понад 10 сторінок. Раніше це займало чимало часу. З планшетами цей процес буде набагато швидшим, пояснює директорка міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

"Для того щоб фахово допомогти людям, наш спеціаліст має скласти відповідний акт. Раніше це робилося в письмовій формі та займало немало часу. За допомогою планшетів ми зможемо автоматизувати цей процес і, відповідно, швидше надати людям необхідну допомогу”, – додала Наталія Добровольська.

Зараз у Вінниці зареєстровано 45 тисяч ВПО, з яких - 12 тисяч дітей.

“Дані планшети необхідні, аби автоматизувати роботу фахівців із соціальної роботи. А це ті люди, які роблять оцінку потреб сім’ї, дитини. Вони першими комунікують з родинами, які потребують соціального захисту”, – говорить заступник директора міського центру соціальних служб Євген Козлов.

Поділитися :