Новини

Фестиваль вінницької гастрокультури "проСАЛО і доСАЛА" перенесено на 2022 рік

28 вересня 2021, 17:01

Організатори прийняли таке рішення у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації і запровадженням додаткових карантинних обмежень.

Вінницька асоціація гостинності "ХлібСіль" та Клуб подільської кухні спільно з Вінницькою міськрадою ініціювали започаткування фестивалю у 2021 році і планували провести захід 9-10 жовтня із залученням місцевих шеф-кухарів, рестораторів, виробників та майстрів.

Як йдеться на фб-сторінці департаменту маркетингу міста та туризму, нові карантинні обмеження не дозволяють вповні втілити концепцію гастрофестивалю і можуть негативно вплинути на комфорт та безпеку учасників. Зважаючи на низький відсоток вакцинації населення, організатори не можуть вимагати від усіх охочих відвідати фестиваль наявність сертифікатів або вводити просторові обмеження, адже це зменшить доступ до майданчиків. Водночас ініціатори фестивалю закликають усіх не вагатися та пройти повний курс щеплення від COVID-19, аби мати змогу підтримувати нормальне економічне життя Вінниці і всієї країни. Саме від спільної відповідальності громадян залежатиме можливість проведення цікавих культурних і гастрономічних подій у майбутньому.

Не зважаючи на перенесення, робота з підготовки першого фестивалю "проСАЛО і доСАЛА" у 2022 продовжується. А поки вінничани та гості міста зможуть скуштувати цікаві локальні страви та найкраще у світі вінницьке сало в ряді закладів-партнерів фестивалю, про що повідомлять додатково на сторінках фестивалю у Facebook та Instagram.

 

Поділитися :