Новини

Фонд соцстрахування у Вінницькій області виплачує кошти по лікарняних за лютий

6 квітня 2021, 17:12

Через коронавірус виплати Фонду по лікарняних зросли майже на 35%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

Як розповіла "Місту над Бугом" начальниця відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Фонду Ірина Палій, попри збільшення кількості звернень, в управлінні Фонду намагаються розраховуватися по лікарняних якнайшвидше, як тільки кошти надходять на рахунок. Водночас пані Ірина пояснює, що станом на кінець березня прийняли від страхувальників вже понад 9000 заяв-розрахунків на суму 125,4 млн грн.

"Прийнято від страхувальників за 1 квартал 9 тисяч 27 заяв розрахунку (з 1 січня по 31 березня), з них майже 89% подано в електронному вигляді із застосуванням електронних цифрових підписів. Загальна сума - 125,4 млн грн. Для нас це важливий показник", - розповіла Ірина Палій.

За словами Ірини Палій, у порівнянні з першим кварталом минулого року, виплати обласного Фонду соціального страхування зросли майже на 35 %. А це 23,6 млн грн лише по лікарняних, без врахування декретних та виплат на поховання. Представниця обласного управління Фонду також зазначила, що через велике фінансове навантаження, станом на 5 квітня виплачують кошти по лікарняних за 22 лютого. 

"Фонд повинен здійснювати фінансування протягом 10 робочих днів. На жаль, наразі кошти на рахунок Фонду надходять із запізненням і, відповідно, ми зараз не можемо провести своєчасне фінансування . Водночас, того ж дня, коли кошти надходять, ми їх перераховуємо на наші районні відділення.  Таких наразі 15 по області. А вже  працівники відділення одразу г перераховують їх нашим страхувальникам. Кошти на рахунках в нас не затримуються", - додала Ірина Палій.

Також в обласному управлінні Фонду соцстрахування закликали роботодавців  не зволікати з поданням заявок-розрахунків. Оскільки це теж впливає на терміни виплат лікарняних працівникам.

Поділитися :