Новини

Гендиректору агрофірми з Вінниччини, який допустив техногенну аварію, повідомили про підозру

7 вересня 2023, 14:06

На території хімскладів одного з немирівських підприємств на залізничній колії сталась розгерметизація клапана вагона-цистерни з аміаком.

Як повідомляють на сайті ГУНП у Вінницькій області, 29 листопада 2021 року стало відомо про надзвичайну ситуацію на хімічному підприємстві в Немирівському районі. Рятувальники ДСНС та поліцейські отримали повідомлення про розгерметизацію клапана вагона-цистерни з аміаком на залізничній колії.

Для усунення небезпеки осадили аміак, використовуючи струмені води. Також обмежили рух транспорту та доступ до небезпечної зони. У співпраці з ДСНС безпечно евакуюваом людей з території підприємства та найближчих будинків.

Поліція відкрила кримінальне провадження та провела низку експертиз, щоб з'ясувати, як сталася техногенна аварія. Експерти встановили, що ковпак арматури на верхньому люку котла цистерни не був закритим під час руху, що призвело до розгерметизації.

Також слідчі з’ясували, що у підприємства був відсутній спеціальний дозвіл на роботу у небезпечних зонах. Попри це, керівник фірми уклав договір на постачання аміаку та дозволив своїм працівникам займатися роботами, які були пов'язані з великим ризиком. Це призвело до техногенної аварії й забруднення атмосфери аміаком.

"За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 241 (забруднення атмосферного повітря шкідливими речовинами внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для здоров'я людей) Кримінального кодексу України, генеральному директору агрофірми повідомлено про підозру", - коментують в поліції.

Фото: ГУНП у Вінницькій області 

Поділитися :