Новини

Гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу працює у Вінниці

20 грудня 2022, 16:54

У Вінницькому пологовому будинку №1  отримати гінекологічні послуги можуть всі жінки, незалежно від способу пересування (крісло колісне, милиці, протези тощо), порушень опорно-рухового апарату, віку, наявності захворювань тощо.

Як пишуть у пресслужбі міськради, обладнання в кабінеті інклюзивне та зручне для жінок з інвалідністю. Зокрема, в гінекологічному кріслі можна регулювати висоту, а також спертися на спеціальні опори-поручні або ходунки. Також у кабінеті наявний електричний підіймач, що створює максимальну комфортність та мобільність пацієнтки. Окрім того, кабінет обладнаний офісним гістероскопом, що дає можливість виконати весь об’єм діагностичних гінекологічних обстежень.

«Жінки з інвалідністю мають рівні з усіма права: на материнство, профілактику та лікування гінекологічних захворювань. Але наразі в Україні 75% жінок з інвалідністю стикаються з неналежною доступністю до медичних послуг, де не враховані їх інтереси, – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради. Тому одним з пріоритетних завдань стала організація кабінету для даної групи жінок. Лікарі️ та медичні сестри, які працюють у кабінеті безбар’єрного доступу, знають, як допомогти пацієнткам з інвалідністю почуватися максимально комфортно при огляді. Вони пройшли належне навчання щодо різних фізіологічних станів та інтелектуальних порушень, а також щодо особливостей роботи з пацієнтками, які їх мають», - Олександр Шиш. 

Кабінет обладнаний за допомогою Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення та Партнерства ООН із захисту прав людей з інвалідністю.

Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1 розташований за адресою: м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 98.

Записатись на прийом можна за телефонами:

  • +38 097 672 76 57
  • 0432 56 00 70
  • 0432 56 04 08

Часи роботи:

  • Понеділок – п’ятниця з 8.00 до 19.00
  • Субота з 9.00 до 14.00

Поділитися :