Новини

Гінекологічний кабінет для жінок з інвалідністю відкрили у ЖК при Вінницькому пологовому будинку №1

16 листопада 2022, 11:46

Кабінет забезпечений інклюзивним та зручним обладнанням для жінок із різними потребами.

На сайті міської ради повідомляється, що минулого тижня на базі жіночої консультації Вінницького міського пологового будинку №1 відкрили гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу для жінок з інвалідністю

Жінки з інвалідністю безперешкодно отримуватимуть послуги у сфері гінекології та акушерства. Кабінет забезпечений інклюзивним та зручним обладнанням для жінок із різними потребами. Зокрема, в гінекологічному кріслі можна регулювати висоту, а також спертися на спеціальні опори-поручні або ходунці. Окрім того, наявний електричний підйомник, що створює максимальну комфортність та мобільність для пацієнта,- йдеться у повідомленні. 

Також кабінет устаткований офісним гістероскопом, що дає можливість виконати весь об’єм діагностичних гінекологічних обстежень.

Обладнали приміщення завдяки допомозі Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення та Партнерства ООН із захисту прав людей з інвалідністю.

Відкриття кабінету стало одним із пріоритетних завдань, оскільки вкрай важливо створити такі умови, щоб жінки з інвалідністю могли безперешкодно отримувати послуги у сфері гінекології та акушерства. Кабінет забезпечений відповідним адаптивним обладнанням, а медичний персонал пройшов навчання щодо надання допомоги пацієнткам з інвалідністю, – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. 

Адреса закладу: 

Вінниця, Хмельницьке шосе, 98 Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1

Записатись на прийом можна за телефонами:

+38 097 672 76 57

0432 56 00 70

0432 56 04 08

Робочий графік:

Будні дні з 8:00 до 19:00

Суботу з 9:00 до 14:00

Поділитися :