Новини

"Гра пошуку": вінничан запрошують на виставу режисерки Анни Вараниці

2 квітня 2021, 10:35

Через епідеміологічну ситуацію виставу перенесли з 27 березня на 10 квітня.

Як повідомила "Місту над Бугом" авторка сценарію, керівниця "Території Театральної Творчості" Анна Вараниця, прем’єра "Гри пошуку" відбулась у грудні 2020 року і за цей час вже встигла полюбитись вінничанам. Виставу презентуватимуть вже вп’яте. 

"Гра пошуку" - про те, як ми взаємодіємо з іншими людьми. І про те, що наші вибори впливають не тільки на наше життя, а й на життя інших людей. Це як партія у шахи: ніколи не знаєш, що принесе цей наступний крок. Це як пошук себе, своїх у цьому світі", - розповіла Анна Вараниця.

Триває "Гра пошуку" майже годину без антракту, аби глядач, поринувши у дійство з перших хвилин, не відволікався ні на мить. Також, аби сприяти  зосередженню на виставі, режисерка вирішила відмовитись від складних декорацій. Костюми акторів відповідають історичній епосі, у якій відбувається ця детективна історія.

"Це мій новий сценарій, це мій перший детектив з елементами містики. І там події відбуваються одразу в двох часових проміжках: 1921 р. в Чикаго і в 2019 р. І глядачі мають змогу подорожувати з одного часового проміжку в інший, а потім вже в кінці вистави глядачі розуміють, до чого це все було і як ці пазли складаються", - додала Анна Вараниця.

У виставі задіяно 7 непрофесійних акторів, разом з режисеркою. Серед них люди різних професій та роду занять. 

Нагадаємо, "Гру пошуку" покажуть 10 квітня о 18.00 в Галереї XXI.

Поділитися :