Новини

Інсценував крадіжку грошей: вінницькі поліцейські встановили зловмисника

4 січня 2023, 11:33

Правопорушник повідомив власнику грошей про зникнення понад 10 000 гривень, які він нібито залишив у незачиненому автомобілі. Насправді ж витратив він їх на онлайн-ставки.

У поліції зазначають, що причетним до правопорушення був 22-річний помічник постраждалого. До них звернувся 38-річний житель Гайсинського району з повідомленням про те, що невідомий вчинив крадіжку грошей з автомобіля Mercedes, запаркованого на одній з вулиць міста Вінниця.

Як розповів керівник Відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Юрій Голуб, оперативними заходами поліцейські встановили, що зловмисником виявився 22-річний мешканець Чечельницької територіальної громади, який допомагав постраждалому.

З’ясувалось, чоловік викрав понад 10 000 гривень та витратив їх на онлайн-ставки. Аби відвести від себе підозру повідомив власнику, що грошові кошти були залишені у незачиненому автомобілі.

Наразі слідством вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру. За цим фактом розпочато розслідування кримінального провадження, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі, - йдеться у повідомленні. 

Поділитися :