Новини

Кібервоїнство «MRIYA»

17 квітня 2023, 15:01

Нещодавно в Україні презентовано проєкт «MRIYA», який створено для об’єднання проєктів, реалізованих у синергії Кіберполіції України та волонтерів. 


 

«MRIYA» – це проєкт, який було започатковано з метою боротьби з дезінформацією та пропагандою у соціальних мережах та медіа, а також донесення правди до якомога більшої кількості людей про війну росії з Україною», - говорить - інспектор відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області, департаменту кіберполіції, старший лейтенант Марина Задвернюк. 

Основна мета проекту – знищення російських осередків «фейку» в інтернеті, зменшення рівня кібербулінгу та цькування, протидія наркотикам та шахрайству, просвіта населення щодо інформаційної безпеки, залучення та мотивація громадян до активної громадської позиції. 

«Розробники, а також велика кількість небайдужих громадян перетворили проєкт «MRIYA» у сильну ініціативу протидії російським окупантам в медіапросторі. На сьогодні це –  найбільша спільнота, яка успішно блокує та протидіє російській агресії в Інтернеті», - продовжує Марина Задвернюк. 

У проєкта є офіційний сайт, а також декілька окремих ініціатив: бот «StopRussia|MRIYA», канал «StopRussia|MRIYA, бот «Народний месник», сервіс «MRIYA Automatic» і гра «Котяцький драйв».

Поділитися :