Новини

"Колядують зорі на Різдво Христове": у Вінниці пройшов традиційний фестиваль колядок та щедрівок

27 грудня 2023, 10:50

Захід проводили задля популяризації українських різдвяних піснеспівів, а також збереження надбань українського народу.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, на фестивалі, який проходив 26 грудня у МЦ "Квадрат", виступили колективи Палацу мистецтв та клубів Вінницької міської територіальної громади, які презентували слухачам народні й авторські колядки та щедрівки. 

Такі заходи є традиційними для нашої громади і проводяться з метою збереження та популяризації української народної культури. 

"Це традиційний мистецький проєкт, який ми організовуємо задля популяризації українських різдвяних піснеспівів. Нині важливо показувати, що ми не зупиняємось і культура продовжує працювати навіть у період повномасштабної війни. Адже артисти мають творити, демонструвати свої можливості та талант на загал. Їм потрібно відчувати зворотний зв'язок із глядачами аби й далі дарувати незабутні святкові емоції", - зазначає директор ЗК «Міський Палац мистецтв» Євген Майданник.

Загалом фестиваль тривав понад три години. Подія об’єднала дітей та дорослих у єдиному прагненні долучитися до обрядового дійства з колядками, щедрівками та вертепами.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :