Новини

Комунальники Вінниці працюють у посиленому режимі

8 січня 2024, 10:52

Сьогодні на дорогах міста працює одразу 40 снігоприбиральних машин, ще 20 – у дворах будинків.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, комунальники оперативно відреагували на різку зміну погоди та сніг. Другу ніч поспіль вони працюють, щоб навести лад на дорогах та вулицях міста. Вони роблять все необхідне, щоб громадський транспорт вчасно вийшов на лінії і містяни могли без проблем пересуватися.

Найближчими днями у місті очікується погіршення погоди, а отже всі комунальники працюватимуть в посиленому режимі. У міськраді просять автомобілістів не паркувати приватний транспорт у невстановлених для цього місцях, аби не перешкоджати роботі спецтехніки.

“З 4 ранку спецтехніка виїхала прибирати місто, з посиленням снігу кількість машин збільшили. Загалом випустили 40 снігоприбиральних спецавтомобілів. Паралельно триває очищення тротуарів, тут залучені близько 230 людей. Поки сніг не припиниться, пішохідні ділянки будуть прочищати повторно”, – сказав начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Вячеслав Хілінський.

Також у Вінниці посипають дороги протиожеледними засобами, щоб на поверхні не утворювався лід, та зачищають сніг на магістральних вулицях. Завдяки цьому громадський транспорт вчасно вийшов на лінії. Наразі всі трамваї, тролейбуси та автобуси працюють в повному складі. Можливі відхилення від графіків, оскільки транспорт випускається поінтервально – через рівний проміжок часу.

З 5 ранку прибирають снігові замети і у дворах житлових багатоповерхівок. На прибудинкових територіях задіяно 20 одиниць техніки та близько 300 двірників лише з управлінських компаній міста, не рахуючи ОСББ. Наразі, основна увага комунальників буде зосереджена саме на розчищенні від снігу прибудинкових територій, зокрема, виходів з під'їздів, тротуарів, доріжок, міжквартальних проїздів, а також контейнерних майданчиків. Після закінчення опадів комунальники, за необхідності, будуть здійснювати посипання території протиожеледною сумішшю.

Відповідно до Правил благоустрою Вінниці, територію біля торговельних центрів, магазинів, об’єктів побутового обслуговування чи громадського харчування, підприємств, автомийок та автомайстерень зобов’язані прибирати власники цих закладів.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :