Новини

Конкурс "Берегиня роду українського" на найкращу ляльку-мотанку вперше пройшов у Вінниці

19 травня 2023, 16:13

Метою виставки, яка триватиме впродовж травня, є популяризація виготовлення ляльки-мотанки, збереження обрядів, традицій і звичаїв української культури.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, на виставці представлені роботи переможців І туру конкурсу на кращу ляльку-мотанку, який проходив у закладах дошкільної освіти вінницької громади з 28.04.2023 по 09.05.2023 року. 

Понад 160 мотанок було створено дошколятами та дорослими, які їм допомагали. Кожна лялька-мотанка - уособлення української історії, традиції, спадщини та посередництва між поколіннями.

Вихованці дитячого садка №35 та їх вихователі розкрили секрети виготовлення мотанок, розповіли про їх роль як оберегу людської душі та долі. 

"Такі заходи дуже важливі, для того, щоб  наші діти знали історію українського народу, виростали, які гідні патріоти, які зараз захищають нашу країну від рашистської навали, що прийшла на нашу землю. Українці - це стародавня нація зі своєю сакральною культурою, зі своїми традиціями, які не можна забути. Дуже цінним є те, що  кожна лялька має автентичне обличчя та вбрання, і завдяки маленькій книжечці "путівнику" можна дізнатися історію кожної з ляльок", - каже Оксана Яценко, директорка департаменту освіти.

Також вона зазначила, що виставка триватиме ще два тижня, тож запрошують всіх охочих прийти й подивитися, які шедеври виготовили наші вінничани.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :