Новини

Кращим спортсменом грудня у Вінниці став боксер Олександр Яровий

30 грудня 2020, 13:28

Нещодавно вінничанин виборов звання чемпіона Європи з боксу в ваговій категорії 60 кг.

Згідно з рішенням виконкому ГО "Відділення НОК України у Вінницькій області" кращим спортсменом грудня став Олександр Яровий.

Олександр Яровий - шістнадцятирічний боксер. Вінничанин тренується у дитячо-юнацькій спортивній школі "Вінниця" під керівництвом майстра спорту України з боксу Дениса Осадчука.

Олександр виграв Чемпіонат Європи з боксу серед юніорів, що відбувся у місті Софія (Болгарія) у грудні 2020 року. Вінничанин переміг у своїй ваговій категорії 60 кілограмів. Загалом у змаганні взяли участь спортсмени з 19 країн Європи, Азії та Африки. Вінничанин на цьому турнірі виступав під керівництвом головного тренера збірної Вінницької області Романа Вакалюка.

"Золота медаль Олександра Ярового стала однією з двадцяти нагород, завойованих нашими спортсменами на цьому турнірі. Загалом українці здобули 5 золотих, 4 срібні та 11 бронзових медалей, що дозволило нашій команді піднятися на 2 місце у загальному заліку. Україна дещо поступилася за кількістю набраних очок збірній Росії", - повідомляють у дописі.

Право потрапити на Чемпіонат Європи вінничанин завоював на Чемпіонаті України з боксу серед юніорів, який пройшов у жовтні в Запоріжжі. Турнір тривав п’ять днів, у ньому взяли участь близько 200 юних боксерів з різних регіонів України.

Додамо, Олександр Яровий отримає від ГО "Відділення НОК України у Вінницькій області" грошову премію та право боротися за звання кращого спортсмена 2020 року у Вінницькій області. Голосування відбуватиметься в режимі онлайн протягом січня 2021 року.

Поділитися :