Новини

Лісівники спільно з волонтерами UAnimals висадили ліс на Вінниччині

25 березня 2024, 17:53

Організація бореться за права тварин з 2016 року, виступає проти використання тварин у цирках та дельфінаріях, хутрових ферм та будь-яких інших способів експлуатації тварин заради прибутку та розваги.

Як зазначається на сайті Центрального лісового офісу, зібравшись на локації у Гніванському лісництві філії "Вінницьке лісове господарство" лісівники та волонтери висадили сіянці сосни звичайної і дуба звичайного. Загалом на площі 1,4 га тепер зростатиме 9330 штук сіянців.

Працівники лісництва доглядатимуть за сіянцями та охоронятимуть. І вже через 7-8 років на цій ділянці зростатиме повноцінний ліс й буде наповнений різноманіттям рослин, тварин, птахів, комах. Під час висаджування лісу волонтери ділились своїми переживаннями і водночас раділи, що стали частинкою створення лісу. Діти ж з вийнятковою завзятістю і захватом допомагали дорослим.

Висадити ліс недостатньо, потрібно його доглядати, охороняти - це довгий процес, але вкрай важливий для нас, українців. Поки тисячі гектарів лісів в Україні знищують рашисти ми будемо відновлювати та примножувати їх у мирних регіонах.

"Ми відповідальні за тих, кого приручили", - фраза, яка така близька і для волонтерів UAnimals, і для лісівників. Вони піклуються про тварин, ми ж плекаємо ліси, бо ліс - це життя і це наша відповідальність", - кажуть у Центральному лісовому офісі.

Фото:  Центральний лісовий офіс

Поділитися :