Новини

Маємо зробити все, щоб Вінниця залишилася з водою, а взимку – і з теплом, – Сергій Моргунов

25 липня 2024, 16:25

Учора, 24 липня, у Вінниці обговорили механізми забезпечення містян водою в умовах часткового або повного вимкнення електроенергії.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, пишуть на сайті міської ради.

«Як працюватиме облводоканал взимку, а також його роботу в умовах часткового або повного вимкнення світла – обговорили під час робочої наради на підприємстві. Це важливе питання, адже об’єкти критичної інфраструктури стали ціллю терористичної росії», - зазначив очільник міста у соціальних мережах.

За його словами, КП «Вінницяоблводоканал» відпрацював алгоритми дій на випадок різних сценаріїв.

«Головне завдання – в будь-якому випадку підприємство має забезпечити людей водою. І навіть за умов тривалого блекауту. І навіть якщо доведеться підвозити воду машинами з резервуарами в кожен мікрорайон», - зауважив Сергій Моргунов.

Під час робочої наради також обговорили фінансовий стан підприємства, що безпосередньо впливає на стабільність роботи водоканалу. Наразі має місце дебіторська заборгованість у розмірі близько 400 млн грн, яка виникла, оскільки держава взяла на себе зобов'язання компенсувати різницю в тарифі. І це суттєво ускладнює не лише поточну роботу підприємства, а й можливість покращувати якість транспортування води – наразі 50 % водопроводів зношені і потребують заміни.

«Втім попри будь-які складнощі, маємо працювати і об'єднувати зусилля, аби вистояти в ці непрості для всієї країни часи. Маємо мету: попри спроби росіян знищити критичну інфраструктуру, зробити все, щоб місто залишилося з водою, а взимку – і з теплом», - резюмував очільник міста.

Поділитися :