Новини

Майже на 19% знизилося споживання газу на Вінниччині у минулому році

13 лютого 2023, 12:23

Таке різке зменшення споживання енергоресурсу пов’язане зі складними умовами воєнного часу. На третину скоротили споживання газу підприємства, установи та організації, які вимушено обмежили, а то й зовсім зупинили роботу. На 10 млн м куб менше спожили побутові споживачі.

 Як повідомляють на сторінці «Вінницягаз» у Фейсбук, торік компанія розподілила понад 705 млн м куб газу споживачам регіону. Це на 18,6% або 131,5 млн кубометрів менше, ніж у 2021 році.

Загалом компанія здійснює розподіл природного газу майже пів мільйона споживачів Вінниччини. Зокрема, понад 465,5 тис. побутових споживачів та 3,3 тис. підприємств, установ та організацій.

Система охоплює 17,5 тис. км газопроводів: наземних, надземних та підземних, металевих та поліетиленових. Сотні й тисячі різного газорозподільного обладнання – ГРП та ШГРП, КБРТ, СКЗ та ін., яке забезпечує транспортування газу мережами, його облік, належний тиск газу, захист мереж від корозії, а газових приладів споживачів від стрибків тиску, додаткове очищення газу від дрібнодисперсних часток тощо. Увесь комплекс робіт, що складає послугу розподілу газу, фінансується коштом плати за розподіл газу, - йдеться у повідомленні. 


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


 

Поділитися :