Новини

Мініатюрний макет Вінниці з’явився в музеї моделей транспорту

11 вересня 2020, 12:20

У Вінницькому музеї моделей транспорту до Дня міста відкрили нову експозицію, в якій представили колекції та мініатюри. Це найбільший в Україні макет частини міста площею близько 30 кв.  

 

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук вінницький міський голова Сергій Моргунов, унікальна експозиція колекцій і мініатюр – це подарунок усім вінничанам та гостям міста до дня народження Вінниці.

Виставка - це друга черга проекту від Вінницького музею моделей транспорту.  Серед експонатів мікромініатюри всесвітньо відомого майстра Михайла Маслюка. Міні моделі флотилії, авіації, військової техніки, підкована блоха, фантазійний всесвіт Warhammer, авторські ляльки, серед них відвідувачі впізнають Михайла Коцюбинського, Олександра Можайського та Сікорського і не тільки. А центральна експозиція – це рухомий макет вокзальної площі Вінниці 50-60-х років ХХ ст. у масштабі 1:87.

Міський голова зазначив, що у цьому музеї чимало вінницької тематики – це «жива» історія нашого міста.

Без перебільшення тут можна залишатися годинами, аби все роздивитися. Цікаво, майстерно і з душею. Вдячний, що команда куратора проекту Олександра Вдовиченка та колекціонери з різних міст змогли об’єднатися навколо цієї ідеї. І домашні колекції стали доступними для тисяч людей, - написав Сергій Моргунов.   

 

Поділитися :