Новини

Мінінфраструктури та Мінфін затвердили Паспорт бюджетної програми реконструкції Вінницького аеродрому

27 липня 2021, 15:19

Як тільки підприємство включать у мережу бюджетного фінансування, генпідрядник розпочне роботи на об'єкті.

Як розповів "Місту над Бугом" заступник директора підприємства "Аеропорт Вінниця" Олександр Олексієнко, про це стало відомо під час чергового засідання координаційного комітету з реалізації проєктів реконструкції аеродрому та аеровокзалу, яке відбулося у міській раді. Фінансування реконструкції злітно-посадкової смуги здійснюватимуть із залученням коштів державного бюджету. Одним з обов'язкових документів, який необхідно було розробити та затвердити, є "Титул об'єкта будівництва у 2017-2023 роках".

Наступним кроком стало затвердження  в Міністерстві інфраструктури та Мінфіні Паспорту бюджетної програми реконструкції аеродрому на поточний рік. Цей документ необхідний для того, щоб комунальне підприємство "Аеропорт Вінниця" зареєструвало всі договори в Державній казначейській службі та, відповідно, отримало перші кошти на виконання робіт. Наразі очікують, що проєкт реконструкції Вінницького аеродрому  включать в мережу бюджетного фінансування. І тоді воно зможе подати документи на отримання авансу та розпочати роботи на об’єкті.

"Була з нашої сторони подана довідка про включення комунального підприємтва до Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів. Очікуємо на цьому тижні, що з дня на день мають нас включити в мережу і буде виданий нам рахунок. І в п'ятницб ми подали клопотання щодо видачі дозволу на авансування генпідряднику робіт, щоб ми могли, як тільки гроші зайдуть, закупити необхідні матеріали та почати розгортати будівельний майданчик", – зауважив Олександр Олексієнко.

Поки підприємство все ще очікує обіцяного урядом державного фінансування, замовник робіт вже виконав підготовчі роботи по влаштуванню  тимчасової під’їзної дороги та майданчика для бетонного вузла.

Поділитися :