Новини

"Мистецтво жити": на Вінниччині бібліотеки долучились до всеукраїнського проєкту, створеного на підтримку онкохворих людей

28 жовтня 2020, 15:43

Проєкт презентує книгу харків’янки Альони Воробйової, у якій йдеться про боротьбу жінки з онкологічною хворобою.

Як повідомила «Місту над Бугом», Тетяна Реуцька бібліотеки Вінниччини долучилися до всеукраїнського проєкту «Мистецтво жити», координатором якого вона є.Це презентація книги харків’янки Альони Воробйової, у якій  йдеться про внутрішній світ жінки, в якої діагностували онкологію, її почуття та страхи під час проходження хімієтерапії.  Ідея написати книжку виникла в авторки під час спілкування з друзями з артсередовища. Спочатку  вона публікувала в соцмережах свої щоденникові записи. Друзі-фотографи влаштовували творчі фотосесії з жінкою, щоб морально її підтримати.  Згодом ці записи і світлини  зібрали й видали під однією обкладинкою. 

"Ініціатива реалізована авторкою книги Альоною Воробйовою за підтримки Українського культурного фонду. Книга вийшла накладом п'ятсот примірників " - зазначила Тетяна Реуцька 

Книга «Мистецтво жити під час хімієтерапії» вийшла друком наприкінці вересня 2020 року в харківському видавництві "Віват", за підтримки Українського культурного фонду. Усі охочі зможуть її безкоштовно прочитати в обласній науковій бібліотеці імені Тімірязєва, у вінницькій міській  бібліотеці  імені Бевза, а також на сторінці артбуку "Мистецтво жити під час хімієтерапії" у Facebook.

Нагадаємо, щороку у жовтні в багатьох країнах світу проводять заходи для  підвищення обізнаності населення про рак молочної залози. Як розповіла сама Альона Воробйова, книга не про те "як вона  у 38 років перемогла онконедугу", а скоріше про страх смерті і самотність. Вступне слово для книжки зробив український письменник Сергій Жадан. 

Поділитися :