Новини

"Місто молодих": депутати міської ради розробили програму підтримки молоді у Вінниці

11 грудня 2020, 12:58

Документ передбачає виконання 5 різнопланових завдань, які мають на меті створення комфортного середовища для самореалізації молоді. 

10 грудня на засіданні виконкому міської ради ухвалили програму "Місто молодих". Про це інформують на сайті Вінницької міської ради. Документ має на меті створення комфортного середовища для самореалізації молоді, активного залучення її до суспільно-громадського життя. Ініціатива вміщує 5 пріоритетних завдань: 

1. "Здоровий та безпечний спосіб життя". У його рамках передбачають проведення інформаційних лекцій, бесід, тренінгів, туристичних походів, зустрічей з відомими особистостями, турнірів, чемпіонатів тощо.

2. "Забезпечення умов для самореалізації молоді з особливими потребами". Планується продовжити сприяння молоді з інвалідністю у працевлаштуванні, проведення різноманітних тренінгів. 

3. "Зайнятість молоді" (сприяння вибору майбутньої професії, отримання практичних навичок стажування). У цьому напрямку роботи важливим буде проведення обговорень з питань побудови власної кар'єри, вибору професії, стажування, підвищення цифрової грамотності. Також у планах - профорієнтаційні експедиції та екскурсії для молоді на підприємства, зустрічі між студентами та роботодавцями, фахівцями підприємств, установ та організацій. 

4. "Громадянськість та патріотизм". Передбачається здійснення заходів, спрямованих на утвердження патріотизму, громадянської свідомості й активної громадянської позиції молоді; розвиток молодіжного руху, студентського та учнівського самоврядування. Тут заплановані молодіжні форуми, конференції, семінари, проведення військово-спортивного табору, ознайомлення з історією Вінниці тощо.

5. "Підтримка творчих ініціатив та сприяння розвитку змістовного дозвілля молоді". Йдеться про проведення молодіжних творчих заходів до відзначення свят, літературних вечорів, фотовиставок, танцювальних майстер-класів, творчих форумів, квестів. Також плануються заходи з адаптації до вінницької громади учнів та студентів, що приїхали на навчання з іншої місцевості, зокрема, й іноземних студентів.

Додамо, станом на початок 2020 року на території Вінницької міської ОТГ мешкає 107,1 тисячі молодих людей (особи віком від 14 до 35 років, які постійно мешкають або навчаються на території Вінниці). 

Поділитися :