Новини

Міжнародні навчання працівників органів місцевого самоврядування Вінниці у Німеччині

28 березня 2023, 16:05

У Німеччині відбулись навчання для представників Центрів освіти для дорослих, а також для працівників органів місцевого самоврядування.

На міжнародному семінарі Вінницю представляла директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова та керівниця освітнього хабу "NotBox" ВДПУ ім. М. Коцюбинського, координаторка навчальних програм Центру освіти дорослих Вінницької міської територіальної громади Тетяна Дрозд.

«Особливу увагу у цій навчальній поїздці ми приділили ролі освіти дорослих у розвитку громад. Дізналися, чому і за якими критеріями державний сектор у Німеччині виділяє кошти громадянському суспільству, провайдерам освіти та навчання дорослих. Цей досвід, враховуючи особливості нашого регіону, будемо переносити на наше місто», - розповіла директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Учасники з України, Молдови, Грузії та Вірменії розпочали навчальну поїздку з міста Норден. Також українська делегація відвідала Агенцію з питань освіти дорослих та післядипломної освіти, Міністерство освіти землі Нижня Саксонія. У супроводі співробітників DVV International познайомились з провайдерами НОД землі Нижня Саксонія та проаналізували моделі співпраці між місцевими органами влади та центрами навчання і освіти дорослих.

Поділитися :