Новини

Міжнародний день театру

27 березня 2023, 15:58

Міжнародний день театру був встановлений у 1961 році IX конгресом Міжнародного інституту театру. Діяльність організації спрямовано на „укріплення миру і дружби між народами, на розширення творчого співробітництва всіх діячів світу”.

Про нинішню діяльність Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Садовського розповіла в етері проєкту «Рефлекторія» завідувачка його літературно-драматичною частиною Світлана Фицайло.

«До міжнародного Дня театру ми запланували прем’єру вистави «Неперевершена». Вона розповідає про неймовірну долю свого часу досить популярної та відомої американської співачки Флоренс Фостер Дженкінс, яка, не маючи ні слуху, ні голосу, здобула шалену славу. Цю виставу за всесвітньовідомою п'єсою Пітера Квілтера створив режисер-постановник Тарас Мазур. Також на початку квітня ми пропонуємо нашому глядачеві виставу «За дверима» - це філософська п’єса, що розповідає про долю молодого драматурга Бекмена, який у молоді роки пройшов усі жахи Другої Світової війни, втік з полону, повернувся додому, але… усе своє життя лишався …за його дверима. Ця робота надзвичайно актуальна у наші непрості часи» - сказала пані Світлана.

Вінницький театр працює, творить, і…«витворяє». Розвивається співпраця із трупами Херсонського та Харківського театрів. Створюються нові вистави. Набувають нових творчих висот молоді актори, ініціативи яких підтримуються визнаними «метрами» вінницької сцени: Таїсією Славінською, Валерієм Прусом, Анатолієм Вольським, Надією Кривцун та іншими. Дякуємо нашим «служителям Мельпомени»! І вітаємо усіх митців із Міжнародним Днем театру.

Поділитися :