Новини

Міжнародний джазовий фестиваль у Вінниці відбудеться, проте з певними обмеженнями

22 вересня 2020, 16:08

Рішення про можливу присутність глядачів на фестивалі міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийме в четвер, 24 вересня.

Цього року головна музична подія міста проходитиме  з 25 по 27 вересня в концерт-холі Мон Блан. Цього ж дня в інтернет-касах відкриють продаж квитків на концерти фестивалю. Їх можна буде придбати упродовж  доби. Про це журналістам на брифінгу розповів директор джазового фестивалю Павло Третьяков. За його словами, кількість глядачів в залі буде обмежена, враховуючи карантинні вимоги МОЗ до проведення концертів під час пандемії. Навіть гасло цьогорічного фестивалю  обрали відповідне -  “Джазуємо на здоров’я!”.

Організатори зазначили, що після кожного з концертів, на Ютуб-каналі викладатимуть відео із записом виступів музикантів.

Якщо нам буде заборонено, проводити фестиваль з глядачами, в цьому випадку наші наступні дії такі: музиканти приїдуть, фестиваль відбудеться, вже сто відсотків, і музиканти будуть виступати. Ми будемо робити включення, на нашій сторінці чи групі у Фейсбук «Vinnytsia jazzfest», тому, що музична подія, та ще й з живим звуком, потребує якості в першу чергу звуку. Як тільки завершиться концерт, буде опрацьована спеціальна зйомка, яка дійсно буде зроблена професійно, вона негайно буде викладатися на ютюб канал вінницького джазового фестивалю. Цей запис буде знаходитись у вільному доступі тиждень - розповів Павло Третьяков.       

Як зазначила продюсерка фестивалю Ірина Френкель, в рамках фестивалю, вперше у Вінниці виступить син відомої джазової співачки Елли Фіцджеральд – контрабасист Рей Браун. З одеським тріо Олексія Петухова музикант виконає класичні джазові композиції, блюз і сучасний джаз.

Багато років наш фестиваль співпрацює із фундацією – це швейцарська культурна установа, яка безпосередньо підтримує приїзд своїх виконавців і пропонування власної культури в інших країнах. Пан Ніколас – він дуже гарний композитор, він класик, він блискучий піаніст, так склалось цього року, що у нас піаністи та вокалісти, і він дійсно, також двадцять сьомого числа подарує незабутні враження. Це буде і авторська музика і це буде фольк джаз, який притаманний саме Швейцарії. І уже у нас є дуже добра традиція, коли ми говоримо про те, що фестиваль розпочинається з pre-party, також pre-party ми завжди намагаємось зробити українським" - зазначила пані Ірина Френкель.  

Цьогоріч вінничани зможуть поспілкуватися з музикантами під час традиційних джазових сніданків. Проте формат їх проведення цього разу змінять. Надіслати запитання учасникам джазового фестивалю та послухати їхні рецепти успіху усі охочі зможуть в режимі  ZOOM - конференції. Для цього необхідно зареєструватися на сайті вінницького джазфесту. З детальною програмою заходів також можна ознайомитись на сайті фестивалю. 

 

 

Поділитися :