Новини

Молебень і підняття прапора: у Вінниці ропочалось святкування Дня міста

11 вересня 2021, 13:43

Молитву за Вінницю відправив митрополит Вінницький і Барський Симеон. 

Сьогодні, 11 вересня, святкування Дня міста розпочалось із молебню у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Молитву за Вінницю відправив митрополит Вінницький і Барський Симеон. На молебні були присутні міський голова Сергій Моргунов, представники муніципалітету та парафіяни. Наприкінці молитви присутні заспівали "Многіє літа" Вінниці та усім вінничанам. 

Згодом на Замковій горі відбулась урочиста церемонія підняття прапора міста.Стяг підняли під музичну композицію"Розквітай, моя Вінниця" у виконанні оркестру Центру Військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України. 

Після цього біля пам'ятника Магдебурзькому праву на вулиці Оводова відбулась презентація оновлених Почесних відзнак Вінницького міського голови. 

Фото: www.vmr.gov.ua

Почесні відзнаки Вінницького міського голови сьогодні зможуть побачити всі охочі на святковій локації, що розгорнеться на Майдані Незалежності з 14:00 до 19:00. Тут буде представлено також комплект клейнодів Вінницького міського голови (Колар, Церемонійні печатки та Ключ). Виставку доповнять почесні відзнаки Ради Європи, які Вінниця послідовно здобуває упродовж останніх років. Йдеться про Європейський Диплом (2013),  Почесний Прапор (2015) та Почесну Відзнаку Ради Європи (2020). 

Поділитися :