Новини

"Муніципальна няня": як працює послуга у Вінниці

16 березня 2021, 18:30

Хто має право на отримання послуги та як її оформити, розповіли у Вінницькій ОДА.

За словами Наталі Заболотної, послуга "муніципальна няня" надається для підтримки батьків, опікунів дитини для забезпечення догляду за дитиною до трьох років. А отримувати послугу можуть батьки, опікуни дитини.

"Компенсація за послуги няні не скасовує декретні виплати, відпустку для догляду за дитиною та інші гарантії. Компенсація такої послуги надається отримувачам послуги за умови зайнятості кожного з батьків, або опікунів дитини", - пояснила Наталя Заболотна.

Право на отримання послуги "муніципальної няні" мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками, опікунами дитини до трьох років і проживають на території України, - зазначила пані Заболотна.

"Відшкодування вартості послуги "муніципальна няня" є щомісячною адресною компенсаційною виплатою одному з батьків, опікуну дитини до трьох років за здійснення догляду за дитиною протягом місяця. Призначення та виплата грошової компенсації здійснюється органами соціального захисту населення", - додала Наталя Заболотна.

Сума компенсації послуги "муніципальна няня" становить 1921 грн за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня, але не більше від вартості самої послуги. Отримати послугу можна онлайн: через портал Дія та через сайт Міністерства соціальної політики. Та офлайн - за місцем проживання через фронт-офіси місцевих громад.

Фото: www.vin.gov.ua

Поділитися :