Новини

Музей Вінниці оголосив збір речей, пов’язаних з періодом відновлення української Незалежності для проведення нової виставки

29 листопада 2023, 10:10

Потребують документів, пов’язаних із тим часом, світлин та відео, які демонструють життя нашого міста від середини 1980-х до середини 90-х років.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Музей Вінниці запрошує мешканців та мешканок долучитися до поповнення колекції різноманітних речей, пов’язаних із періодом відновлення української Незалежності, а саме фотографії, документи, відеоматеріали тощо кінця 1980-х – початку 1990-х років. Допомога вінничан важлива для розширення фондів та створення унікальної виставки, яка розкриватиме багатогранність історії нашого міста у згаданий період.

Над історією кінця 1980-х - початку 1990-х заступник директора з наукової роботи Сергій Гула почав працювати кілька років тому. Першим результатом цього дослідження стала вулична виставка "Вінниця. Україна. Незалежність", презентована у серпні 2021 року.

"Дослідження триває і наразі ми готуємо нову виставку на цю тему. Цього разу експозиція буде стаціонарною, тож для її оформлення та наповнення потребуємо вашої допомоги", – говорить ініціатор проєкту Сергій Гула.

Фахівці Музею Вінниці зазначили, кожен має змогу стати частинкою музейної спільноти та зробити свій внесок у збереження історії Вінниці.

Вінничан просять приносити:

  • документи, які так чи інакше пов’язані з періодом відновлення української Незалежності. Це можуть бути посвідчення, студентські квитки, агітаційні матеріали, запрошення тощо;
  • світлини та відеоматеріали, які демонструють життя міста від середини 1980-х до середини 1990-х років, як то з мітингів на підтримку відновлення Незалежності або ж ті, що відображають тогочасний щоденний побут мешканців нашого міста;
  • будь-які інші вінницькі речі, які так чи інакше стосуються вищезгаданого відтинку часу.

"Усе це ви можете надати нам для сканування/фотографування, для експонування на виставці (впродовж 3-4 місяців) або ж передати Музею на постійне зберігання, таким чином поповнивши наші фонди. Виставковий проєкт – це унікальна можливість, де вінничани можуть поділитись своїми інсайтами та розумінням подій, які визначили нашу сучасність", – зазначають співробітники Музею Вінниці.

Матеріали просять надсилати заступнику директора з виставкової роботи Євгену Сафар’янсу на пошту safarians.history@gmail.com або на фейсбук сторінку Музею Вінниці.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :