Новини

На автовокзалі Ладижина поліція затримала утікача з виправної установи

3 листопада 2022, 11:44

За втечу зловмиснику загрожує до 3 років ув’язнення.

Як повідомляють на сайті поліції Вінницької області, 2 листопада близько 12.30 до поліції звернулася адміністрація виправного центру з повідомленням про втечу з установи засудженого. Поліцейські розшукали та затримали 21-річного зловмисника на території автовокзалу в м. Ладижин.

21-річний уродженець Житомирської області у виправному центрі відбуває покарання у вигляді обмеження волі терміном на 1 рік за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309  Кримінального кодексу України (незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту). 

"На пошук зловмисника було задіяно весь особовий склад підрозділу поліції. Поліцейські перевіряли нежилі будинки, магазини, заклади харчування, підвальні примішення, прочісували лісові масиви. Розшукали втікача на території міського автовокзалу", - йдеться у повідомленні.

Правопорушник затриманий у процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

"За цим фактом слідством розпочато розслідування за ч. 1 ст. 390 Кримінального кодексу України (самовільне залишенні місця обмеження волі, вчиненому особою, яка відбуває покарання у виді обмеження волі). За такий злочин передбачено покарання – до 3 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Поділитися :