Новини

На будівлях комунальних підприємств та закладів охорони здоров'я Вінниці встановлять сонячні електростанції

24 вересня 2021, 16:52

Це скоротить викиди вуглекислого газу та зменшить споживання енергоресурсів з традиційних джерел енергії.

Про це йдеться у Програмі, яку ухвалили депутати міської ради під час сесії. Вона розрахована на найближчі 4 роки. На першому етапі  передбачається  будівництво сонячних електростанцій (СЕС) на будівлях закладів охорони здоров'я. Це дозволить зменшити споживання електроенергії до 15%  з традиційних джерел за рахунок електроенергії, яка буде вироблена на сонячних електростанціях.

Зводитимуть сонячні електростанції на будівлях 5 закладів охорони здоров'я:

  • Вінницька міська клінічна лікарня №1
  • Вінницька міська клінічна лікарня "Центрі матері та дитини"
  • Вінницька міська клінічна лікарня №3
  • Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1
  • Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології

На другому етапі реалізації Програми збудують сонячні електростанції на закладах комунальних підприємств "Вінницяміськтеплоенерго" та "Вінницька транспортна компанія". Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що в сучасному світі має надаватись пріоритет саме відновлювальній  енергетиці і наше місто це підтримує.

"Думаю, що ми зробимо революційний крок щодо відновлювальної енергетики для наших об'єктів соціальної інфраструктури. Почнемо з лікарень, потім перейдемо на школи. Важливе ще питання – це накопичення електроенергії для того, щоб ми могли зекономити мінімум 30%, і це дає менше навантаження на міський бюджет щодо утримання по оплаті енергоносіїв. Якраз у контексті тих викликів, які нас чекають по ціні на газ для об'єктів соціальної інфраструктури – 25 тисяч за тисячу кубів для лікарень і шкіл", – зауважив Сергій Моргунов.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :