Новини

На кладовищах Вінницької міської територіальної громади триває сезонне прибирання

3 листопада 2022, 15:49

Ділянки розчищають від старих аварійних дерев, вивозиться сміття. До робіт задіяли 37 прибиральників, три сміттєвози та чотири трактори.

 Як  повідомляють на фейсбук-сторінці Департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР, нині на всіх кладовищах Вінницької міської територіальної громади триває сезонне прибирання. Працівники активно розчищають ділянки від старих аварійних дерев, вивозиться сміття.

"До нашого підприємства надходять звернення від мешканців міста щодо знесення аварійних дерев, які несуть небезпеку та чагарників. На кладовищі є надмогильні споруди, і щоб нічого не пошкодити, наші спеціалісти демонтують, а потім встановлюють їх назад. Звісно, ми тримаємо руку на пульсі, спілкуємося з родинами померлих. Дехто дає дозвіл на демонтаж огороджень, які заважають роботі. Також варто зазначити, що зрізана деревина не лежить без діла, до нас звертаються люди з запитом щодо дров і ми нікому не відмовляємо. Це малозабезпечені родини, люди з числа ВПО, які скористаються ними в холодну пору року”, - розповів начальник КП "Комбінат комунальних підприємств"  Дмитро Науменко.

“Комбінат комунальних підприємств” проводить систематичне прибирання всіх кладовищ на території громади.

“Ми приводимо до ладу загальну територію, але хочемо закликати людей, родичів покійних теж слідкувати за могилами. Дерева та чагарники, що розростаються поблизу ми викорчовуємо силами підприємства. Закликаємо підтримувати чистоту та порядок на кладовищах, сміття відносити до спеціально відведених місць. Важливо не забувати дорогу до місця останнього спочинку своїх рідних та близьких”, - каже Дмитро Науменко.

Поділитися :