Новини

На маршрути Вінниці виїхали ще два енергоощадні тролейбуси "VinLine"

9 січня 2024, 13:09

Особливістю цих тролейбусів є інклюзивність, адже вони обладнані пандусом та відповідним майданчиком для людей, які пересуваються кріслом колісним та батьків з дитячими візочками.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, вчора, 8 січня, містом розпочали курсувати два нові тролейбуси «VinLine» з бортовими номерами «065» та «066». Їх збіркою займались фахівці Вінницької транспортної компанії на базі тролейбусного депо.

Ці тролейбуси є більш енергоощадними у порівнянні зі застарілими ЗіУ-9. Окрім того, вони мають можливість автономного руху, що дозволить залучити їх до пасажироперевезення у віддалені райони громади.

"Ми продовжуємо оновлювати тролейбусний парк нашої громади. Наразі існує велика потреба в інклюзивному та доступному транспорті. Окрім того, тролейбуси з можливістю автономного руху дозволять покращити транспортні маршрути до віддалених районів нашої громади", – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

У департаменті транспорту та міської мобільності ВМР зазначають, що наразі тролейбуси здійснюватимуть пасажироперевезення на різних маршрутах громади.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :