Новини

На маршрути Вінниці виїхали ще два «Tram2000»

17 січня 2024, 14:02

Загалом уже 18 таких вагонів курсують трамвайними маршрутами міста. Всього Швейцарська Конфедерація передала нашій громаді 28 таких вагонів.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, перед випуском на лінії трамваї дообладнують передніми та задніми поворотами, стоп-сигналами, дзеркалами заднього виду, у тому числі лівими, інформаційними системами, а також – системами оплати проїзду. Окрім того, вони мають пройти ряд юридичних процедур.

"Ми дуже вдячні Швейцарській Конфедерації за таку підтримку нашого міста. Наразі фахівці Вінницької транспортної компанії займаються технічною адаптацією наступних вагонів. Адже це питання безпеки пасажирів й воно є вкрай важливим. Також варто наголосити, що частина трамваїв, які до нас надійшли, відповідно до Меморандуму, є донорами запчастин", – зазначив директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Співпраця Вінниці зі Швейцарською Конфедерацією триває ще з 2006 року. У рамках першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) наше місто отримало 116 трамвайних вагонів.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :