Новини

На нього чекала однорічна доня: військовому з Вінниччини просять присвоїти звання Героя України (посмертно)

16 квітня 2024, 13:57

28-річний старший солдат Костянтин Волянський ніс службу в 59-ій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. Виконуючи бойові завдання, захищав Україну від окупантів на херсонському та донецькому напрямках.

Про це йдеться в петиції, розміщеній на сайті Президента України. За словами її авторки, Наталі Волянської, Костянтин був єдиним сином у сім’Ї, коханим чоловіком та молодим батьком однорічної донечки.

Костянтин Волянський народився 2 липня 1995 року в селі Болган на Вінниччині. 2013 року його призвали на строкову службу, під час якої брав участь в АТО, отримав нагороду «Доблесть і честь». За два роки юнак підписав контракт, став на захист Донецької (18.09.- 16.11.2016рр.) та Луганської областей (13.04-27.07.2017рр.).

"Після чого планував та жив мирне життя. Був люблячим сином, коханим чоловіком, надійним другом та нещодавно став турботливим батьком. Але з початком повномасштабного вторгнення знову не зміг стояти осторонь захисту Батьківщини", - каже пані Наталя.

1 березня 2022 року військовий з позивним «Воля» вступив в лави ЗСУ в 11 батальйон 59 бригади, а з 11 січня 2023 року продовжив захист України в складі 9 батальйону 59-ої бригади. Виконував бойові завдання на херсонському та донецькому напрямках. 

"Він люто ненавидів ворогів і не знав страху перед ними, будь-якої миті готовий був виконати наказ і поділитися з побратимами останнім. Ризикуючи собою, неодноразово рятував життя побратимам", - пригадує авторка петиції.

На жаль, 17 січня 2024 року внаслідок скидання скидання з дрону вибухового пристрою поблизу н.п. Первомайське Покровського району Донецької області Костянтин отримав уламкове проникаюче поранення тімʼяної частини голови, несумісне з життям.

Йому навіки залишилося 28 років... 

Наразі петиція з проханнями присвоїти Костянтину Волянському звання Героя України (посмертно) зібрала трохи більше 9 тисяч підписів з 25 тисяч необхідних. Підтримати звернення можна за посиланням.

Поділитися :