Новини

На Вінниччині через службову недбалість викрали більше 25 тонн спирту

22 липня 2021, 11:15

Загальна сума збитків, завданих державі, – 806 тисяч гривень.

Як інформують на сайті Національної поліції у Вінницькій області, 22 липня завідувачу складу одного зі спиртових заводів області слідчі обласного главку поліції оголосили про підозру в службовій недбалості, що призвела до розкрадання спирту. Нестачу виявили в ході інвентаризації залишків готової продукції в лютому 2019 року. Це пізніше підтвердила судово-економічна експертиза.   

Через неналежне виконання своїх службових обов’язків, зловмисник завдав збитків державі в розмірі 806 тисяч гривень.

"Слідство встановило, що, перебуваючи на посаді завідувача складом, посадовець мав забезпечити збереження, попередження втрат спирту при виконанні відвантажувальних та інших робіт. Однак останній не здійснював належних перевірок і замірів спирту, внаслідок чого невстановлені особи здійснили незаконне відвантаження 2654 декалітрів етилового спирту", – розповів заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Олександр Солдатов. 

Правопорушнику оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Поділитися :