Новини

На Вінниччині чоловік підпалив квартиру колишньої співмешканки

15 липня 2021, 11:41

За це зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення.

Як інформують на сайті Національної поліції у Вінницькій області, близько 6:30 14 липня до Хмільницького районного відділу поліції звернулась 32-річна місцева жителька. Жінка повідомила про те, що чоловік, з яким вона зустрічалася, на ґрунті ревнощів  влаштував конфлікт. 

Перебуваючи у нетверезому стані, він погрожував їй вбивством та підпалом квартири. Через це вона потайки втекла з помешкання. Надалі зловмисник в телефонній розмові вимагав, аби вона повернулась, інакше спалить квартиру та будинок, у якому проживає мати потерпілої з двома її дітьми. Коли жінка повернулася до квартири – там уже розпочалася  пожежа.

На момент прибуття слідчо-оперативної групи поліції на місці події рятувальники гасили загоряння у квартирі п’ятиповерхівки.

"В ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники встановили та протягом кількох годин затримали 39-річного підозрюваного у місті Козятин. Зловмисник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини",  – розповів керівник Хмільницького районного відділу поліції Валерій Романюк.

Наразі чоловік затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство розпочало кримінальні провадження за ч.2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 129 ККУ (погроза вбивством). За такі злочини зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення.

Поділитися :