Новини

На Вінниччині Держпродспоживслужба оштрафувала приватне підприємство "Гранфарм"

3 лютого 2021, 15:40

Це підприємство при відпуску ліків застосовувало роздрібні надбавки в розмірах, що перевищували визначені Постановою Кабінету Міністрів.

Як йдеться на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, у січні цього року відбулась планова перевірка приватного підприємства "Гранфарм" у  Калинівці щодо дотримання ним вимог при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін на лікарські засоби.

Під час  перевірки було зафіксовано факти реалізації підприємством "Гранфарм" окремих лікарських засобів з порушенням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 року №955 "Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і медичні вироби".  Вказане підприємство при відпуску лікарських засобів, які включені до Національного переліку основних лікарських засобів, застосовувало роздрібні надбавки в розмірах, які перевищували визначені Постановою №955, що призвело до отримання необґрунтованої виручки на загальну суму 2,1 тисяч гривень.

"Для прикладу: ПП "Гранфарм" реалізувало споживачам лікарський засіб Бісопрол таблетки 10 мл №50 (виробництва ПАТ "Фармак") по ціні 50,00 гривень з торгівельною націнкою 78,2 відсотки. При застосуванні 15 відсотків націнки, як це передбачено законодавством, ціна реалізації становила би 32,27 гривень. Внаслідок завищення торгівельної націнки, ПП "Гранфарм" необґрунтовано отримало виручку на загальну суму 17,73 гривень за одну упаковку", - йдеться у дописі.

За результатами перевірки, ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області  застосувало до приватного підприємства "Гранфарм" адміністративно-господарські санкції на суму майже 4,2 тисячі гривень. Керівника підприємства притягнено до адміністративної відповідальності згідно ст. 165-2 КУпАП у вигляді штрафу на суму 2,6 тисячі гривень. Також ПП "Гранфарм" надано припис про усунення порушень державної дисципліни цін.

Поділитися :