Новини

На Вінниччині двоє братів-"благодійників" розікрали гумдопомогу на понад два мільйони гривень

29 листопада 2022, 15:34

Зловмисники продавали пікапи та позашляховики, які повинні були передати військовослужбовцям на фронт.

Як ідеться на сайті Нацполіції у Вінницькій області, організував протиправний бізнес голова благодійного фонду спільно з рідним братом.

Вони налагодили системне ввезення до України з-за кордону автомобілів на особливих умовах під виглядом адресної гумдопомоги для ЗСУ. Отримавши транспортні засоби, фігуранти організовували їх ремонт та фарбування. Надалі, використовуючи інтернет-платформи з купівлі-продажу автомобілів, зловмисники підшукували клієнтів, які були готові придбати позашляховики для військових. Потім оформлювали фіктивні документи, що могли б засвідчити їх фактичну передачу.

"Покупець мав перерахувати кошти за автівку на розрахунковий рахунок благодійної організації з обов’язковим зазначенням призначення платежу – «Благодійна допомога». Після отримання коштів, обидві сторони підписували акт приймання передачі адресної благодійної допомоги військовослужбовцям ЗСУ", - пояснюють у поліції.

Таким чином зловмисники з продажу автівок отримали 2 135 000 гривень незаконного прибутку.

Наразі поліція встановлює інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Братам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

"Суд обрав підозрюваним запобіжний захід – тримання під вартою терміном на два місяці з правом внесення застави у розмірі 2 134 500 гривень кожному", - повідомляють у поліції.

Досудове розслідування триває.

Поділитися :