Новини

На Вінниччині іноземець пропонував хабаря прикордонникам, аби потрапити в Україну

28 вересня 2023, 14:59

25-річний громадянин Китаю видав себе за студента, щоб безперершкодно перетнути кордон. Зрозумівши, що його викрито, пропонував прикордонникам тисячу доларів.

Як ідеться на фб-сторінці Могилів-Подільського прикордонного загону, подія сталась 27 вересня на міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський - Отач».

Прикордонники провели співбесіду з чоловіком та з'ясували, що законних підстав для перетину кордону в останнього немає. Отримавши відмову, він намагався вплинути на прийняття рішення прикордонників та запропонував їм неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США.

"За цим фактом поліція розпочала розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За такий злочин правопорушнику загрожує покарання – штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк", - коментують у поліції. 

Псевдостуденту на три роки заборонили в’їзд на територію України.

Фото: Могилів-Подільський прикордонний загін

Поділитися :