Новини

На Вінниччині колишній працівник МВС і домогосподарка поширювали антиукраїнські погляди у соцмережах

2 травня 2023, 12:03

Деструктивний контент у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники» пубілкували місцеві мешканці, які навіть після повномасштабного вторгнення рф залишились вірні ворожій пропаганді.

Управління СБ України у Вінницькій області повідомляє, шо за даними слідства, ворожими агітаторами виявилися колишній працівник МВС з м. Бар, сини якого проходять військову службу у ЗСУ, та 42-річна домогосподарка з Хмільника Вінницької області.

Будучи активними учасниками рашистських спільнот, автори текстів закликали молитися за «отцов, синовєй», які воюють на боці рф. Зловмисники у своїх постах окрему увагу приділяли бойовикам підрозділу Росгвардії «Ахмат», вітали їх з «перемогою» після бою у Маріуполі, бажали сил і перемог у війні з Україною. При цьому називали українських військовослужбовців «боєвікамі». 

Крім того, підозрювані поширювали дописи, де йшлося про вчинення «геноциду» по відношенню до так званого «русского населения Донбасса», захист якого є однією з псевдоідеологічних цілей проведення так званої «спецоперації» на території України. 

"В ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали із доказами протиправної діяльності. За викритими фактами, слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозри за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. За скоєне загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без такої", - повідомляють в управлінні.

Поділитися :