Новини

На Вінниччині мати чотири доби самостійно лікувала дітей від отруєння грибами. Дві дівчинки померли

8 вересня 2021, 14:52

Ще троє дітей перебувають у лікарні.

Від отруєння на Вінниччині померли двоє сестричок 4-ох та 13-ти років. Ще троє дітей з цієї родини знаходиться у лікарні. Як повідомляється у сюжеті телеканалу ТСН, сестер у важкому стані з симптомами гострого отруєння госпіталізували до реанімаційного відділення Гайсинської центральної лікарні 5 вересня. Попередня причина смерті – отруйні гриби.

За життя дітей медики боролись майже добу. Спершу до лікарні доправили 13-ти річну дівчинку, у якої кілька разів зупинялось серце. Лікар реанімацій Гайсинської лікарні Дмитро Кондратюк розповідає, що наступного дня у той самий заклад в стані коми доставили 4-ри річну дитину з цієї ж родини.   

– Перша дитина в 9-ій годині ранку знову дає зупинку, і в цей час, коли я проводжу реанімаційні заходи старшій дитині, у меншої  падає різко тиск.

Пізніше до лікарні з отруєнням доправили 13-річного хлопчика з цієї сім’ї. Що їли діти, протягом доби медики намагались з’ясувати у їх матері. За словами лікаря, вона довго приховувала причину і лише згодом зізналась, що діти їли гриби, які назбирали в лісі.

– Добу я її розпитував, чи не було грибів. Та ні, казала вона, були супчики. Насправді це могла бути бліда поганка, по симптомах ми здогадувались.

Після з’ясування попередньої причини отруєння, хлопчика перевезли до обласної лікарні. Там кажуть, його стан наразі стабільний. Пізніше ще двох діток з цієї ж родини з отруєнням забрали до медзакладу. Мати у шоковому стані та нічого не коментує. У поліції зазначають, що жінка сама виховує вісьмох дітей. Начальник Гайсинського районного управління поліції Ігор Соломон розповів, що того дня старші діти наглядали за молодшими.

 Десь вони там збирали гриби, вона їх закривала, дітям не давала і забороняла їсти. Як вони наїлись цих грибів, вона пояснити не може.

В сюжеті йдеться, що мати чотири доби намагалась лікувати дітей самостійно, а швидку викликала, коли одна з дівчаток ледь не втратила свідомість. Староста села Крутогорб Світлана Павлюк розповідає, що на обліку в соцслужбі родина не перебуває.

– Вона в такому стані, що в неї ноги підкошуються, вона говорити ні про що не може. Звичайно, що родина там велика і страші дивлябться за меншими дітьми.

Поліція розпочала розслідування кримінального провадження. Жінці готують підозру у недогляді за дітьми. Медики наразі борються за життя хлопчика, а стан двох молодших дітей, які потрапили до лікарні найпізніше, поза загрозою.

Поділитися :